Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

søndag 13. november 2016

Skogens gryterett



4 liter ferdig

8 stk Gulrøtter
1 stk Purre
1 stk Selleri
12 stk Sukkererter
4 stk store Løk
2 stk Vårløk
1 stk Blomkål
10 stk Poteter
1 stk Kålrot
1 stk Stangselleri
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
1 stk grønn paprika
2 stk rød eller grønn jalapeno
Fersk Kruspersille
2 stk Toro blokker vegetarbuljong

1 ts med hel pepperblanding av sort, hvit, grønt og rosa pepper

Slik gjør jeg
Vask alle grønnsaker i vann.
Fjern skallet på grønnsakene.
Del opp grønnsakene i terninger.
Ha dem i en stor kjele.

 
Fyll på vann, må dekke litt over grønnsakene.
Ha i buljongblokkene.

Ha i ts med pepperblandingen

Gryteretten må røres godt om mens det koker, pass på at det er nok vann i gryten så grønnsakene ikke brenner seg fast i bunnen av gryten
 
Kok på middels varme til grønnsakene er gjennomkokt og myke.
NB: ha i potet terning bitene ca 20 min før gryteretten er ferdig.
Fjern overflødig vann fra gryteretten når maten er ferdig.
Ha gryteretten over på tallerken.

 
Klipp kruspersille over gryteretten
Smak til med krydder etter eget ønske.