Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

lørdag 6. februar 2016

Grønnsakskarbonader med ovnsbakte rotfrukter, rød og hvit pesto



4 personer
Grønnsakskarbonader:
4 kokte poteter, raspet
4 gulrøtter, raspet
1 skive kålrot, raspet
2 stor rødløk, finhakket
3-4 soltørkede tomater, finhakket (legges i bløt i litt oppvarmet rødvin noen timer)
4 ss finhakket grønn oliven
3 ss kapers
2 dl revet pecorino eller parmesan
1 egg ( trenger ikke å bruke egg, men da bruk heller 2 ss olje)
2 ss potetmel
2 ss finhakket bladpersille
2 ss finhakket frisk timian, eller 1 ts tørket
nykvernet havsalt og pepper

Ovnsbaktegrønnsaker:
3 sjalottløk
2 søtpotet
5 mandelpoteter
½ kålrot
3 gulrøtter
½ sellerirot
3 fedd hvitløk
2 dl olivenolje
1 dl hvitvin
½ dl sherryeddik
havsalt og nykvernet pepper
3 ss finhakket frisk timian eller 3 ts tørket
masse grovhakket bladpersille til pynt

Rød pesto:
12 soltørkete tomater i olje
saften av 1 sitron
1 dl olivenolje
bladene fra 2 kvister timian
10 store basilikumblader
1 dl tomatjuice
6 kapers
1 ss chilipasta, eller 1 ss finhakket rød chili)

Hvit pesto:
2,5 dl yoghurt naturell
2 dl cottage cheese
2 ss finhakket basilikum
1 fedd most hvitløk
1 ss sitronsaft
nykvernet havsalt og pepper
  
   

Slik gjør jeg

Grønnsakskarbonader:
Bland sammen. Smak til med salt og pepper. Lag karbonader av deigen og stek dem i en middels varm panne til de blir brune og gjennomstekte. Det tar ca 4-5 minutter på hver side. Legg karbonadene på et serveringsfat som settes inn i ovnen noen minutter før servering.

Ovnsbaktegrønnsaker:
Skrell alle grønnsakene. Finhakk hvitløken. Del sjalottløken i fire. De andre grønnsakene deles i like store terninger eller båter. Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en bolle.
Varm opp ½ dl olivenolje i en stor og dyp panne. Tilsett grønnsakene i to-tre porsjoner og fres til alt er blankt. Overfør til en ildfast form. Fres hvitløken lett til slutt og bland godt med grønnsakene. Hell over vin, eddik og resten av oljen samt timian. Kvern over godt med havsalt og pepper. Bland godt. Bakes i ovn ved 180 grader til grønnsakene er møre, ca. 1 time. Dryss over grovhakket bladpersille før servering.

Rød pesto:
Ha alt i en stavmikser eller morter og kjør til jevn mos.
  
Hvit pesto:
Kok hvitløkfeddet i et minutt. Mos det i en morter med litt salt. Ha yoghurt i et kaffefilter og la stå en halvtime. Bland med cottage cheese og smak til med sitron, salt og pepper.