Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

torsdag 28. januar 2016

Gulrotkake



24 biter

2 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts brus
1/2 ts salt
2 ts malt kanel
1,5 kopper sukker
4 egg
1 kopp oliven olje
4 kopp revet gulrøtter
3/4 kopp hakkede valnøtter eller rosiner

Slik gjør jeg
Forvarm ovnen til 180 C. Smør med olje og dryss med mel en ildfast form som måler 30 x 45 cm eller to runde former. Bland mel, bakepulver, natron, salt og kanel. 
Bruk en stor bolle, bland egg med sukker til blandingen tykner og lysner. Bland inn oliven olje, og deretter legges deler siktet tørre ingrediensene. På slutten, tilsett revet gulrøtter, rosiner eller nøtter.
Stekes 40 - 45 minutter i forvarmet ovn, eller til en tannpirker inn i sentrum av kaken kommer ut ren. Etter avkjøling kan kremen bli påført kaken.

Krem
Du kan lage en krem ​​for kaken: 100 g kremost (som Philadelphia) myknet til romtemperatur og visp 1 ss melk og 1/2 kopp melis. Dette er nok for en bløtkake til å dekorere toppen av kaken.