Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

tirsdag 22. september 2015

Potetsalat med rødløk og kikerter



1 kg potet
2 ss rapsolje
1 ½ ts flaksalt
1 boks hermetiske kikerter
2 stk vårløk
1 stk rødløk
250 g rød cherry tomat
100 g feta ost
70 g ruccula
   
Dressing:
2 ss hvitvinseddik
3 ss rapsolje
2 ts dijonsennep
nykvernet svart pepper
¼ ts salt
1 båt hvitløk

Slik gjør jeg
Sett ovnen på 225 °C.
Vask potetene godt og del dem i båter. Bland dem med olje.
Fordel potetbåtene ut over en steke plate med bake papir. Strø på salt, og stek potetbåtene midt i ovnen i ca. 25 minutter til de har fin farge og er gjennomstekte.

Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann og la dem renne godt av.
Vask, skrell og skjær vårløk og rødløk i tynne ringer.
Legg de bakte potetbåtene på et serveringsfat og bland med kikerter, tomater i båter og smuldret feta ost. Topp salaten med løk og ruccula.

Pisk sammen eddik, olje og sennep til dressingen. Tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.
Hell dressingen over salaten eller server dressingen ved siden av.