Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 30. september 2015

Fargerik salat



1/2 søtpotet
1/2 sitron
Chili, salt og pepper
1 ss olivenolje
1/4 brokkoli
1 neve grønnkålblader
1/2 boks kikerter
40 g fetaost
1/2 granateple

Tahinidressing:
1 ss tahini
1 ss olivenolje
3 ss kaldt vann
1/2 sitron
1 ts honning
litt chili, salt og pepper

Slik gjør jeg:
Start med å lage dressingen så den får satt seg litt. Visp sammen tahini, olivenolje, honning, chili, salt og pepper før du sper på med vann og sitronsaft. Blir den for tynn har du i litt mer tahini, og blir den for tjukk har du i litt mer vann. La dressingen stå kaldt før du skal spise den. Bare rist den sammen igjen om den har skilt seg litt.

Del søtpoteten i terninger og vend terningene i olivenolje, salt, pepper og chili. Jeg synes det er vanskelig å sette mål på krydder siden dette er så individuelt. Smak til selv og bruk så mye du vanligvis ville gjort. Hell søtpotetterningene utover et stekebrett og stek i 15-20 minutter på full guffe, gjerne under grillelement.

Rasp brokkolien på et grovt rivjern, eller kjør den i en matmølle. Vask grønnkålen og kutt den i strimler. Kna den gjerne med litt olivenolje så blir den bedre og mykere. Smuldre opp fetaen, skyll kikertene godt og bland alle ingrediensene sammen. Topp salat med granateplekjerner og tahinidressing.